ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

Passeigs Històrics

Mariners i pescadors formaven el nucli més actiu en quantitat i tipisme però la intima connexió de la Barceloneta amb el Port va fer florir una sèrie d'oficis i comerços molt específics. Per tota la Barceloneta, abundaven els calafats, els boters, els confeccionadors de veles, cables, xarxes i cordam, els venedors i els preparadors de pintures, els lluners i els llauners i tots els que tenien a veure amb l'apariament d'una nau.

Perfums, licors, farina, galetes per a vaixell, instruments d'astronomia de la fàbrica i magatzem de José Rosell on els instruments nàutics, físics i d'altres efectes navals, que hi havien a la botiga de Francesc Canna, fundada pels volts del 1760, que venia àncores, fanals marítims, ulleres, brúixoles i aparells de precisió. Les grans industries la Vulcano, la Maquinista, els tallers Escuder d'on surt la primera màquina de cosir fabricada a Espanya.

La gastronomia del peix, cuinada inicialment a peu de platja, els suquets, els arrossos, la bomba de carn.

Tots són productes del nostre paisatge industrial, comercial i gastronòmic, mercaderies que tenen en moltes ocasions gravat el "Made in Barceloneta" com a lloc de la seva fabricació.

Benvinguts a aquest passeig per la Barceloneta.

Disseny de la Ruta: Taller d'Història de la Barceloneta

Els nostres socis

Pappa e Pizza
Restaurant Mesón Barceloneta
COLIBRI BRUNCH & BISTRO
Restaurante Foc Barceloneta
Restaurante Casa Jaume
Frankfurt's Barceloneta
La Clínica del Peu
Carregant...
x
X