ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

Passeig Joan Borbó

Passeig Joan Borbó
Informació

Adreça
Passeig de Joan de Borbó 60
08003 Barcelona

Cap a 1875 els propietaris de la Barceloneta plantegen canvis en el disseny de la urbanització de l’antic passeig Nacional per fer-ne una via principal,  l’ idea era enllaçar per fi la Barceloneta amb Barcelona. L’ordenació definitiva del passeig no serà fins 1925, any en que els patis de davant dels edificis del passeig es consideraran com a edificables. Això provocà una xocant diversitat d'altures ja que, inicialment, uns propietaris simplement van cobrir els patis mentre d’altres aniran edificant afegint més pisos. Les edificacions de fins a sis plantes, un cop finalitzada la Guerra Civil, es van convertir en la norma. Les cases de menjar començaran a ocupar els espais avançats la qual cosa es convertirà en senya d’identitat del barri.

Què visitem?

Antiga Casa de l'Hisenda Reial
Pg Joan de Borbó,11

Aquest edifici, va ser una de les dues primeres cases construides al barri, que conserva l’estructura avançada, és un dels darrers que queden del seu estil, ens permet recrear l’estètica del Passeig de finals del S.XVIII principis del S. XIX

 

Casa Martí Ventosa.
Pg. Joan de Borbó, 22 

Cal destacar al comerciant Martí Ventosa, distribuïdor naval, que instal·là el seu magatzem al Passeig Nacional. L’establiment es distingia perquè hi havia pintades a la seva façana les banderes de tots els països i sempre feia badoquejar la gent amb qualque atracció com la d’un aquàrium, en el qual es veia el fons del mar amb un vaixell enfonsat i uns bussos que hi treballaven i una cambra obscura amb la visió animada del passeig i del port.

 

Els nostres socis

Matienzo
Beach Garden Nass
COLIBRI BRUNCH & BISTRO
Restaurante El Rey de la Gamba 1
Restaurante Casa Jaume
Estraperlo
Restaurant Mesón Barceloneta
Carregant...
x
X