ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

Carrer Maquinista

Carrer Maquinista
Informació

Adreça
Carrer de la Maquinista 10
08003 Barcelona

Aquest carrer deu el seu nom a l'antiga fàbrica de la Maquinista Terrestre i Marítima. 

Al bel mig del carrer trobem l’antiga Sastreria Miquel, Maquinista 10,  edifici reformat al 1920. També és d'aquesta època la decoració de la façana que  emmarca un dibuix d'Emili Ferrer que havia il·lustrat el llibre de poemes “Els nens de la meva escala” obra d'en Joan Salvat-Papasseit. Salvador Miquel i Laporta es fa càrrec del negoci, cal destacar la seva sensibilitat cultural i la seva etapa de mecenes. Figures literàries de renom com Salvat-Papasseit i Tomàs Garcés es congregaven sota el sostre dels Miquel que fins i tot van arribar a contribuir econòmicament en projectes com les revistes d'avantguarda Mar Vella i Psiquis.

Amb la sastreria col·lectivitzada la guerra civil va suposar un gerro d'aigua freda per a tanta ebullició cultural, la situació va empitjorar quan, un cop acabat l’enfrontament, reunir-se significava conspirar. La família Miquel continuarà amb el seu negoci fins que a l'any 2003 anuncia el seu tancament donant fi a un dels capítols més rics, intel·lectualment parlant, de la Barceloneta.

Què visitem?

Antiga Sastreria Miquel
Maquinista, 10

Edificació amb uns referents estètics plenament noucentistes, ressaltant en la segona planta,  el gran panell que emmarca un dibuix d'Emili Ferrer.

Conjunt Maquinista Terrestre i Marítima
Maquinista S/n

Actualment es pot veure, al final del carrer, l’arc d'entrada de l’any 1856 que constituí l’accés principal a la fàbrica. També es conserva l’esquelet del pont de grua i la xemeneia, que ens permet fer-nos una idea de les dimensions de la factoria.

Els nostres socis

Calçats Cubedo
Clinica Veterinaria Port Vell
Can Ros Taverna 1908
Tecnocasa
Komesano
Restaurante Salamanca
Confraria de Pescadors de Barcelona
Carregant...
x
X