ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

Barcelona Activa ofereix beques i contractes laborals a joves a través dels Tallers d’Oficis

22 de gener de 2024

  • Aquest programa està adreçat a menors de 30 anys en situació d’atur i inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya com a demandants d’ocupació.
  • Entre les places disponibles als Tallers d’Oficis destaquen les formacions en medi ambient, luminotècnia o decoració d’art floral.

Els Tallers d’Oficis de Barcelona Activa són programes de formació i treball per a joves, que tenen l’objectiu de millorar la preparació professional i la inserció laboral dels  menors de 30 anys. Combinen un màxim de sis mesos de pràctiques becades i sis mesos de contracte laboral i estan dirigits a joves en situació d’atur i inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya com a demandants d’ocupació.

Aquest 2024, Barcelona Activa té previst cobrir fins a 56 places amb projectes de formació i treball remunerats mitjançant els Tallers d’Oficis, i així afavorir que els joves trobin les seves vocacions en diferents oficis i que es puguin dedicar a allò que els agrada.

La regidora de Promoció Econòmica i presidenta de Barcelona Activa, Raquel Gil, posa en valor la importància per als joves d’aquesta mena de tallers perquè, d’una banda, quan les empreses els demanin experiència podran acreditar mig any de feina, i, de l’altra, “podran arribar a trobar autèntiques vocacions i guanyar expertesa en oficis que són necessaris en el mercat de treball”.

Aquestes pràctiques amb contracte s’inicien el proper dimarts 16 de gener i tenen una durada d’un any. Barcelona Activa té obertes les inscripcions i sol·licituds per participar-hi fins exhaurir les places. En aquesta edició es preveuen dos itineraris formatius:

  • Taller d’Oficis Barcelona per la natura: pràctica en oficis en l’àmbit del medi ambient i la creació, amb la intervenció en parcs, boscos i àrees verdes periurbanes, realització d’accions de sensibilització a la ciutadania per afavorir la sostenibilitat i intervencions amb decoracions florals als actes culturals de la ciutat.
  • Taller d’Oficis de l’Espectacle i les Indústries Creatives: formació i experiència en l’àmbit tècnic de la creació i el desenvolupament dels serveis relacionats amb el sector de les arts escèniques, esdeveniments en viu i disseny, tenint en compte l’ecosistema cultural de la ciutat.

Les formacions amb més places disponibles són les de tècnics/ques de luminotècnia, les de decoració d’art floral i la de monitors de medi ambient.

L’experiència del jovent fa que, després de l’any de pràctiques als Tallers d’Oficis, tinguin una alta possibilitat de continuar treballant en l’àmbit en el qual s’han format. Actualment, 8 de cada 10 participants s’insereixen al mercat de treball un cop finalitzada l’any de formació i treball.

A més, Barcelona Activa compta amb l’equipament El Convent, al centre de la ciutat, que té com a públic objectiu les persones joves, amb més serveis i eines per desenvolupar el seu futur laboral, formatiu i professional.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Restaurant El Merendero de la Mari
Estraperlo
Punto y Coma
Restaurante Paco Alcalde
EIMEC
Luna Hair Salón
Komesano
Carregant...
x
X