ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

Fem Barri

A ACIB treballem amb i per a la Barceloneta. La implicació amb el territori forma part de la nostra forma de fer i estem convençuts que la col·laboració, els convenis i sinergies amb la resta d'entitats, organismes i col·lectius del barri i la ciutat ens beneficien a tots.

Des de l'Associació treballem en la recerca contínua de col·laboracions i acords que ens permetin ampliar, al màxim d'àmbits possibles, el nostre compromís amb la Barceloneta amb l'objectiu, ferm i decidit, de “fer barri”.

Consulta a continuació totes les col·laboracions i, també, programes de responsabilitat que tenim actius en aquests moments i dels que la Barceloneta, la gent que viu i treballa al barri, som els principals beneficiaris!

Confraria de Pescadors de Barcelona

Confraria de Pescadors de Barcelona

Els pescadors i el barri de la Barceloneta estan vinculats des de la seva fundació.

És un dels actius que donen un caràcter únic al barri i hem col·laborat en diferents ocasions per promocionar activament el peix de proximitat amb  events gastronòmics populars en el marc de les diferents edicions del comerç al carrer.

Sirenes de la Barceloneta

Sirenes de la Barceloneta

Sirenes de la Barceloneta són les grans dones del barri a les quals s'ha volgut donar veu en el marc d'aquest projecte.

Les comerciants de Agrupació de Comerciants de la Barceloneta enregistrades amb Barceloneta Powers s’han afegit al projecte.

Comissió Festa Major Barceloneta

Comissió Festa Major Barceloneta

En l’actualitat, és l’entitat responsable de l’organització de les Festes Majors al barri.

Formem part de la Comissió des de la seva Fundació i organitzem diferents activitats per a ajudar a diamitzar i preservar la tradició de la Festa Major.

Club de Futbol Barceloneta

Club de Futbol Barceloneta

El Club de Futbol BARCELONETA treballa amb el màxim esforç i il·lusió en el projecte Esportiu i Social de cada temporada per fer-ne un gran club.

Col.laborem activament amb ells per ajudar a fer difusió de l’esport.

Festa dels animals

Festa dels animals

Donem suport a la Festa dels Animals que compta amb tallers, desfilades i xerrades i moltes protectores d’animals que tenen estands informatius per promoure l’adopció d’animals de companyia.

Pla Comunitari

Pla Comunitari

El Pla Comunitari de la Barceloneta és una xarxa formada per veïnat, associacions, entitats, comerços, serveis municipals i administracions que treballem conjuntament per millorar la qualitat de vida de La Barceloneta.

Mercat de la Barceloneta

Mercat de la Barceloneta

El nou mercat reformat de la Barceloneta és en un potent referent comercial, arquitectònic i gastronòmic.

Hem treballat conjuntament en moltes ocasions per salvaguardar i difondre el comerç de proximitat.

Barceloneta Powers

Barceloneta Powers

Barceloneta Powers és un projecte d’acció social i comunitari emmarcat dins el Pla de Desenvolupament Comunitari de la Barceloneta.
El projecte té com a missió donar visibilitat i dignificar el barri posant els infants al centre.

Hem col·laborat amb els més petits decorant aparadors i  recuperant les banderes nàutiques com a elements decoratius tradicionals de Festa Major per engalanar el comerç i el resultat de l’activitat en va incloure al mapa sonor del barri.

Esglèsia evangèlica

Esglèsia evangèlica

L’esglesia evangélica col.labora i impulsa les activitats en diferents ambits com el cant coral.  Ambit en que col.laborem ja que participen  a la Cantada de Nadales.

Barcelona + Sostenible

Barcelona + Sostenible

L’Acib ha apostat per la sostenibilitat i la responsabilitat social com a eix vertebrador.

Per aquest motiu s’ha cercat aportar aquest valor a les accions sostenibilitat que es fan des de l’Acib i per extensió als associats de la nostra organització.

Xarxa EntreNosaltres

Xarxa EntreNosaltres

Els objectius de la Xarxa EntreNosaltres són informar i promoure la reflexió i el debat al voltant de les addiccions, per tal de poder treballar la prevenció i, al mateix temps, orientar i donar suport als addictes i als seus familiars, amb especial atenció als joves. Així com, treballar la prevenció amb joves a través d’activitats de lleure saludable. Hem col.laborat amb les equipacions dels equips de Futbol.

Taller d’Història de la Barceloneta

Taller d’Història de la Barceloneta

Defensem el patrimoni cultural i la història del nostre barri i col.laborem amb aquesta associació cultural formada per un grup d’historiadors.

Hem participat  en diferents projectes culturals relacionats amb el barri i la seva història. Com la Game Experience Barceloneta o les visites guiades.

Barceloneta sonora

Barceloneta sonora

Barceloneta Sonora és un projecte participatiu i col.laboratiu d’investigació artística i antropológica sobre els sons del barri de la Barceloneta. Inclou un mapa sonor de la Barceloneta.

La darrera actualització del Mapa sonor del comerç de proximitat de la Barceloneta s’ha realitzat amb els i les nenes de #barcelonetapowers, i els comerciants.

Associació de Veïns Barceloneta

Associació de Veïns Barceloneta

La finalitat  de l’Associació de Veïns de la Barceloneta és col·laborar en accions encaminades a la dinamització i millora de les iniciatives veïnals de la Barceloneta, ja siguin socials, veïnals, culturals o lúdiques, i afavorir les bones relacions veïnals. 

Hem treballat conjuntament en projectes culturals, lúdics i festius o reivindicant totes aquelles millores que serveixin per reactivar el comerç i millorar el barri. 

Too Good To Go

Too Good To Go

Hem fet difusió entre els socis de Too Good To Go, el moviment que lluita contra el malbaratament d'aliments per aconseguir que tot aquell menjar que per mala sort sovint s'acaba llençant a última hora, pugui ser venut i recollit a temps per a nous clients. D'aquesa manera, es dóna una segona vida i rendibilitat als excedents.

Piol

Piol

El PIOL acompanya, forma i insereix persones del barri en situació d'atur. El projecte va néixer com una iniciativa veïnal davant l'elevada taxa d'atur al barri, l'alt percentatge d'abandonament dels estudis i l'empobriment de moltes famílies. Molts dels nostres Comerciants fan la seva selección de personal a través d’aquest servei

Barceloneta proa a la mar

Barceloneta proa a la mar

Proa a la Mar, ofereix la formació i accions per fomentar l’ocupació.
Com Acib participem a La Taula d’Empreses un espai on dur a terme iniciatives socioeconòmiques conjuntes que vagin en la mateixa direcció, per tal de donar respostes laborals tant a les necessitats dels veïns i veïnes de la Barceloneta, com a tots els que col·laboren. L’objectiu és treballar conjuntament.

Xarxa Barceloneta Solidària

Xarxa Barceloneta Solidària

Col.laborem amb la Xarxa Solidària barceloneta que és una eina comunitària per donar suport a aquells/es qui més ho necessiten.

Club Natació Atlètic- Barceloneta

Club Natació Atlètic- Barceloneta

El CNAB és una de les entitats esportives més destacades del barri.

Hem fet promoció conjunta del comerç del barri  amb diferents ofertes i premis per gaudir del l’esport entès com a vehicle integrat.

També col·laborem plegats en l’organització d’esdeveniments festius populars sempre promocionant el territori en positiu.

Casal de la Gent Gran Barceloneta

Casal de la Gent Gran Barceloneta

El Casal Mediterrània forma part del Projecte de dinamització i promoció de la Gent Gran.
El Programa de Dinamització col.labora i impulsa les activitats de la gent gran en diferents ambits com el cant coral espai en que col.laborem ja que participen activament a la Cantada de Nadales.

Associació Barceloneta Alerta

Associació Barceloneta Alerta

L’Acib és soci de l'Associació Barceloneta Alerta (ABA) persegueix uns objectius compartits per aconseguir el benestar dels veïns i veïnes de la Barceloneta.

Fan una tasca activa al voltant de l'habitatge, la salut, l'educació en valors, la gent gran, la solidaritat i el suport mutu.

Institut Joan Salvat Papasseit

Institut Joan Salvat Papasseit

Comptem amb el projecte educatiu que desenvolupa activitats com el cant coral. Son participants actius en l’activitat de cantada de Nadales que organitzem al desembre.

Els nostres socis

Restaurant El Nou Ramonet
Cansaladeria Roca
Clinica Veterinaria Port Vell
Restaurant Ca La Nuri
Bar Cal Chusco
Restaurant El Merendero de la Mari
La Roseta
Carregant...
x
X