ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

Barcelona Activa programa activitats formatives per als reptes laborals i professionals del 2024

22 de gener de 2024

  • Els cursos de disseny, digitals, imatge, vídeo, i específics en emprenedoria i de competències, entre d’altres, volen satisfer les necessitats de la ciutadania davant de noves oportunitats en el mercat de treball.
  • L’agència de promoció econòmica municipal ofereix una mitjana de 40 formacions diàries per a tots els públics.

L’agència de promoció econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa, ha iniciat l’any amb noves activitats formatives per donar respostes als reptes laborals i professionals del 2024. Amb l’objectiu de donar més eines i recursos, ja sigui a persones en actiu o en cerca de feina, s’ofereixen diàriament al voltant de 40 formacions els dies laborables.

Els cursos, tant presencials com online, per a millorar les competències digitals, de gestió emocional, emprenedoria i negocis, entre d’altres aspectes, cobreixen les principals necessitats que pot requerir la ciutadania davant de noves oportunitats en el mercat de treball.

Barcelona, que actualment té la taxa d’ocupació més alta de la sèrie històrica, 77,9% (i 76,6% en el cas de la taxa femenina), vol seguir donant les millors oportunitats a barcelonins i barcelonines amb les formacions més escaients per aquest 2024.

Les formacions, públiques, gratuïtes, universals i de curta durada, es poden trobar al web Barcelona Activa > Agenda d’activitats. Les persones encarregades d’impartir els cursos són experts i expertes que, a més d’impartir les classes, es dediquen professionalment a aquestes activitats, cosa que permet una connexió amb l’actualitat.

Ja es poden consultar les formacions del primer trimestre de 2024. Algunes de les destacades són:

Digital:

Alguns dels cursos de curta durada disponibles a les activitats formatives de Barcelona Activa aborden l’anàlisi de l’arquitectura SEO, Web 3.0, els recursos NFT, Metavers o les noves xarxes aplicades a Blockchain, ChatGPT i nous aliats de la IA en la recerca de feina; o apps per saber programar.

Imatge, vídeo, so i disseny:

Cursos de fotografia perquè les imatges dels productes destaquin a les pàgines web d’empresa, tractament de vídeo, so i disseny o cursos d’imatges aplicades al màrqueting i a las xarxes socials.

Coaching i gestió emocional:

Cursos per abordar un canvi professional amb creativitat, iniciativa i innovació; treballar l’automotivació i la gestió d’emocions; tècniques de coaching i competències transversals per a la feina; o la comunicació PNL per a professionals. També  s’ofereixen cursos específics per a joves, dones i professionals sèniors.

Emprenedoria i negocis:

Entre els continguts proposats hi ha tallers per plantejar models de negoci, sessions de marques i patents, introducció a l’Economia Social i Sostenible i els valors de les empreses; el règim de les persones autònomes; o la gestió financera.

Networking:

Crear una xarxa de contactes, enfortir les xarxes de contactes a LinkedIn, connectar amb el públic jove i descobrir nous estils a TikTok. De fet, gran part de les persones usuàries de Barcelona Activa defineixen el networking i les possibilitats de connexió amb altres persones, comunitats i empreses com una de les fortaleses de l’agència, i el que més els ha ajudat en els seus camins professionals.

La web de Barcelona Activa indica aquelles activitats que es realitzen de manera presencial i l’equipament en el qual es duen a terme. L’agència té més de 10 equipaments a Barcelona, repartits entre tots els districtes, i també està present en biblioteques de la ciutat, espais cívics i altres centres públics.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

La Gavina
Hotel 54
Matienzo
Bar Restaurant Can Ganassa
Restaurant Ca la Montse
Restaurant El Merendero de la Mari
Miski Restaurant- Cevicheria
Carregant...
x
X