ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

Port Vell

Port Vell
Informació

Adreça
Pl Pau Vila, 1
08039 Barcelona

On avui dia s’estén al Port Vell va alçar-se el Moll de la Riba. Tot aquest passeig estava format per un desembarcador no gaire ample conegut com “el Rebaix” i un contramoll amb una vuitantena de magatzems de no molta capacitat per guardar mercaderies.  I a dalt d’aquest contramoll, que es pujava per sis escales, s’estenia una llarga andana la qual servia tant per passejar com per estibar aquells gèneres que podien estar a la intempèrie.

Alguns dels locals de l’andana baixa s’habilitaren com a oficines i despatxos de consignataris i naviliers,  dipòsit d’efectes de salvament pertanyents al Gremi de Mariners, guarda d’utillatge i estris navals. En altres, s’hi instal·laren boters, corders, proveïdors de quitrà i pintures, venedors de galeta i altres articles d’utilitat. També ocasionalment alguna taverna que van ser conegudes amb el sobrenom de “les Pudes”. D’on venia el nom de pudes? Alguns diuen que té la seu origen en la pudor dels menjars, fets amb peix fresc, que s’hi coïen i que envaïen els sentits dels qui es passejaven per la Riba.

La construcció del Dipòsit Comercial, primer, i després de coberts per al magatzematge de mercaderies, va decidir la decadència dels magatzems de l’andana baixa al llarg del moll del Rebaix. Moll que finalment  es començà a enderrocar pels volts de 1902 desapareixent totalment aquesta estructura de doble andana i tots els magatzems i tavernes llegendaris allà situats.

Què visitem?

Magatzems Generals de Comerç
Pl Pau Vila ,1

Al 1900 s'acabà la construcció i la seva utilitat com a magatzems de dipòsit es va estendre fins el SXX. El projecte va ser disseny de l'enginyer Mauricio Garrán. Amb la reforma olímpica es va optar per la seva recuperació. Rebatejat com a Palau de Mar actualment és la seu del Museu d' Història de Catalunya.

Moll dels Pescadors

Envoltant la Torre del rellotge trobem on s’amarra la flota pesquera i la Llotja de Barcelona. Les successives urbanitzacions iniciades cap a 1859 canvien l’aspecte, els usos del moll  i l’espai adreçat als pescadors es reduirà progressivament fins a ocupar l’ actual ubicació al Moll de Pescadors

Els nostres socis

Restaurante Casa Jaume
Restaurant Can Majó
Frankfurt's Barceloneta
Farmàcia Miró
Punto y Coma
Mercat de la Barceloneta
Terapeuta Gabriel Solé
Carregant...
x
X