ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

Plaça de la Font

Plaça de la Font
Informació

Adreça
Pl. de la Font, 1
08003 Barcelona

Ja des d’un principi es dissenyà la plaça dels Boters, on es va instal·lar el primer merca descobert. A finals del segle XIX s’instal·larà en aquest mateix espai l’edifici del Mercat com actualment el coneixem.

Què visitem?

Mercat de la Barceloneta
Pl. de la Font, 1

El Mercat de la Barceloneta, situat a la plaça de la Font, va ser inaugurat al 1884. Bastit amb una estructura de columnes de ferro realitzada per la Maquinista Terrestre i Marítima amb disseny d’ Antoni Rovira i Trias va ser molt innovador pels materials utilitzats, no molt convencionals a l’època, com eren el ferro i el maó. Durant la Guerra Civil, el 16 de setembre de 1938, va patir un bombardeig en el qual va provocar gran nombre de víctimes. Donat que va quedar sèriament danyat en la seva estructura desprès de 1939 va haver de ser reconstruït reprenent la seva activitat un cop acabades les obres. A finals del segle XX, el mercat afronta una profunda remodelació per poder modernitzar-se. El nou mercat, obra de l’arquitecte Josep Miàs, preserva en tot moment l’ estructura original de ferro de l’ antic mercat afegint noves estructures i detalls com el nom del mercat forjat també en aquest material.

Entre 2005-2007 es procedeix a la reforma del mercat de la Barceloneta que és refà sota la direcció de Josep Miàs i Gifre, que, en la façana del carrer Baluard i Maquinista, opta com a solució per un encofrat realitzat amb envasos de cartró per conservar ous. La imatge vol recordar els materials que com a contenidor alberga el mercat com si les caixes d’ous estiguessin apilades allà mateix.

Els nostres socis

Óptica Barceloneta
COLIBRI BRUNCH & BISTRO
Bar Cal Chusco
The CBD Side
Restaurant El Nou Ramonet
Restaurant Mesón Barceloneta
Bugaderia Tintoreria Barceloneta
Carregant...
x
X