ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

Passeig Marítim

Passeig Marítim
Informació

Adreça
Passeig Marítim de la Barceloneta, s/n
08003 Barcelona

Al segle XIX comencen a instal·lar-se   els primers banys públics a la platja de la Barceloneta. Els banys de sol i aigua es van posant de moda entre els ciutadans de Barcelona.  Banys que van adquirir gran renom a l’època van ser els de l’Astillero, Sant Miquel o Sant Sebastià. Alguns d’aquests establiments, a principis del segle XX, donaran pas a noves instal·lacions que s’orientaven més a nivell esportiu. Seria el cas dels   clubs de natació com el Atlètic, el Barceloneta o el Barcelona, que donaran moltes nissagues de nedadors i waterpolistes al barri.

Per aprofitar la temporada de platja moltes vegades s’instal·laren  construccions de fusta que oferien menjar i acabarien donant pas als populars “xiringuitos” . Després de la guerra, cap el 1940, ja hi ha constància que es comencen a reobrir per fer-se un lloc en l’espai gastronòmic que durarà fins el seu enderroc durant les reformes preolímpiques.

Què visitem?

Drassana
Pontevedra, 58-60

Les drassanes del barri de la Barceloneta es van situar a l’extrem sud-oest, a la bora de platja. Tot un seguit de petites naus que s’acabarien fent fortes al S.XIX fundant veritables nissagues de constructors com  els Missé o els Cardona, família de mestres d’aixa, procedents de Maò que van iniciar la saga al voltant del 1751.  Aquest negoci va mantenir-se  fins a la sisena generació.

Al final del Passeig Marítim podem trobar encara edificis que van ser construïts pensant en donar serveis com reparació d’embarcacions. De planta baixa contenen una portalada ample per donar entrada al vaixell.

Els nostres socis

Farmàcia Miró
Confraria de Pescadors de Barcelona
EIMEC
Bonita Bar
Coconut
Restaurante El Rey de la Gamba 1
Home Made Barceloneta
Carregant...
x
X