ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

La reactivació econòmica continua avançant

13 d'octubre de 2021

La reactivació econòmica de la ciutat continua avançant. El producte interior brut (PIB) presenta un creixement interanual del 16,2% durant el segon trimestre del 2021, després de cinc trimestres seguits decreixent. També augmenta l’ocupació: el nombre de persones en situació d’atur se situa per sota de les 70.000 per primer cop des de l’inici de la pandèmia.

L’augment del PIB respon al repunt per la comparació amb el moment més crític de la pandèmia i està en sintonia amb els registrats a les economies catalana (+18,9%) i espanyola (+17,5%).

La recuperació de l’activitat econòmica ha estat molt significativa en la major part dels sectors, si bé l’increment ha estat més intens en les activitats que més han patit la crisi derivada de la pandèmia. Així, la indústria lidera l’escalada del PIB, amb un creixement del 18,9%, seguida de la construcció (16,5%) i els serveis (14,7%).

Donada l’estructura productiva de la ciutat, el sector serveis és determinant en la recuperació del PIB de Barcelona, i es constata que la seva dinàmica ha millorat prop d’un 20% entre el primer i el segon trimestre de l’any.

A més, les activitats del comerç, hostaleria, transport i informació i comunicacions —que suposen una de les principals bases productives de la ciutat— registren taxes de creixement per sobre del 25% i estan en procés de recuperació accelerada després d’haver estat els sectors amb dinàmiques més negatives.

Menys de 70.000 persones a l’atur per primer cop des de l’esclat de la pandèmia

La taxa d’atur continua descendint i al setembre es va reduir un 6% respecte al mes anterior i un 26,4% respecte a un any abans. Al mes de setembre es van registrar 67.208 persones a l’atur, i això suposa baixar de les 70.000 persones per primer cop des de l’inici de la pandèmia i és la millor dada des del setembre del 2019.

Reactivem Barcelona

La recuperació econòmica ha estat un dels grans objectius que han marcat les directrius polítiques des de la crisi social provocada per la pandèmia. N’és una bona mostra el pressupost extraordinari de 86 milions d’euros del Centre de Coordinació de la Resposta Econòmica (CECORE) per impulsar un seguit de mesures orientades a reactivar els sectors econòmics i laborals.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Restaurant Cal Pinxo Palau de Mar
MAIL BOXES BARCELONETA
Peluts i pelats
La Clínica del Peu
Joieria Cánovas
Terapeuta Gabriel Solé
Lampisteria Antonio
Carregant...
x
X