ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

L’Ajuntament de Barcelona activa els ajuts “Impulsem el que fas” en favor de l’alimentació sostenible i el consum responsable

4 de maig de 2023

La convocatòria “Impulsem el que fas” 2023 ha inclòs la Modalitat 5. Una modalitat que té com a objectiu l’impuls de projectes que contribueixin a avançar cap a un canvi de model de consum més responsable, el qual garanteixi una alimentació sana, justa i sostenible a la ciutat. 

La Modalitat 5 finança fins al 80% del pressupost del projecte, amb una quantitat màxima de 40.000 €. A més, aquest any es podrà incloure la compra de maquinària o el cost de rehabilitació de locals, amb un màxim del 50% del pressupost total del projecte i els comerciants dels mercats poden presentar els seus projectes per sol·licitar l’ajuda.

La Modalitat 5 inclou tres submodalitats segons els projectes presentats: 

  • Modalitat 5A.- Comercialització i distribució d’alimentació sana, justa i sostenible: Centrat en projectes que pretenen consolidar o reforçar l’oferta de productes locals i de temporada, siguin  frescos o elaborats. Amb l’objectiu d’afavorir la venda de proximitat, promoure el consum responsable i reduir la petjada de carboni. 
  • Modalitat 5B. Sensibilització i foment del consum responsable i l’alimentació sostenible: Centrat en projectes que fan accessible el consum responsable, generant un canvi en la demanda de productes o serveis i afavorint a un entorn més sostenible.
  • Modalitat 5C. Sensibilització i foment del consum responsable i l’alimentació sostenible: Centrat en projectes que busquen un canvi de model més sa i sostenible en els menjadors educatius. A més, tenen la intenció de promoure un model de consum responsable en horari lectiu i no lectiu.

Els projectes presentats han d’alinear-se amb els compromisos del Pacte de Milà i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Els projectes també han de tenir en compte: L’Estratègia d’Alimentació Saludable i Sostenible 2030 i l’Estratègia de l’Economia Social i Solidària de Barcelona 2030. 

A més, hi ha una sèrie de requisits generals:

  • Els salaris de les persones contractades no poden ser inferiors a l’SMI.
  • Contracte de treball mínim de 6 mesos per treballadors amb jornada completa en projectes de 6 a 12 mesos.
  • Els projectes s’han d’emmarcar en una tipologia de modalitat concreta.
  • Només se subvenciona un projecte per entitat i, en cas d’agrupació, dos.
  • No se subvencionen projectes que hagin obtingut subvenció en tres convocatòries anteriors, a excepció

- Incorporació d’innovacions substancials o evolució del projecte.
- Mesures per garantir la seva sostenibilitat a futur i fins a un màxim de 3 convocatòries.

Per accedir a la informació completa i a les bases per presentar projectes, es pot consultar la pàgina web del programa. El dia 11 de maig és la data límit per presentar projectes.

Mercats de Barcelona

Els nostres socis

Sc. Produccions
Restaurante Foc Barceloneta
Restaurant Ca La Nuri
Farmacia Odriozola Maquinista
Mercat de la Barceloneta
Mapfre Barceloneta
Cerveceria Vaso de Oro
Carregant...
x
X