ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

Peix de la Barceloneta

Peix de la Barceloneta
Informació

Adreça
Carrer de Ramon Trias Fargas, 2
08005 Barcelona

Frank O. Gehry va construir aquesta escultura en forma de peix de 56 metres de llargada i 35 metres d'alçada. És una xarxa daurada d'acer inoxidable sobre una estructura metàl·lica que es pot veure des de la platja de la Barceloneta i el Port Olímpic. Tothom l'anomena el peix i està situat als peus de l'Hotel Arts, una de les torres més altes del litoral de Barcelona.

L'encàrrec va arribar el 1992, quan la transformació de Barcelona arran dels jocs olímpics va suposar la recuperació del front marítim per a l'ús de la ciutadania. Aleshores es van crear el casino, les torres Mapfre i el Port Olímpic, una nova zona d'oci i restauració per als barcelonins i les barcelonines. En aquest context, l'arquitecte canadenc, creador d'edificis tan singulars com el museu Guggenheim de Bilbao, va voler erigir una escultura que reflectís el caràcter mediterrani i mariner de Barcelona.

Construïda sobre una estructura metàl·lica, és la seva capa exterior, d'acer inoxidable de color daurat, la que atorga bellesa i singularitat a la creació. En funció de la intensitat de la llum i del reflex dels rajos del sol, aquesta capa exterior sembla que es converteixi en una pell escatada que omple de vida l'objecte inanimat, que es distingeix, ja, des de la platja de la Barceloneta. És per aquest joc de llums que la sortida del sol des del mar i la posta de sol al capvespre es converteixen en els moments preferits dels visitants per a immortalitzar aquesta estampa de tants colors.

Els nostres socis

Terapeuta Gabriel Solé
Pappa e Pizza
Kitchen
Óptica Barceloneta
Bonita Bar
Mapfre Barceloneta
Restaurant La Mar Salada
Carregant...
x
X