ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

Obert el període de presentació de sol·licituds dels ajuts de 3.000€ a establiments a peu de carrer per a l’estalvi energètic

4 de gener de 2023

L'Ajuntament destina 2 milions d’euros a aquesta línia de subvencions que impactarà en uns 600 o 700 comerços per alleugerir la pujada de les factures elèctriques i per a la millora de l’eficiència energètica.

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat el termini per a la presentació de sol·licituds per a la línia de subvencions per a la promoció de l’estalvi i l’eficiència energètica d’establiments a peu de carrer. Aquesta iniciativa busca alleugerir la pujada de les factures de la llum o del gas, atenent l’agreujament del context actual tant d’emergència climàtica com dels increments dels costos energètics. Aquesta línia d’ajuts compta amb un pressupost municipal de 2 milions d’euros i suposaran un màxim de 3.000 euros per local.

El consistori preveu arribar a aproximadament 600 ó 700 comerços a peu de carrer, de serveis, restauració en planta baixa, incloent-hi establiments dels mercats municipals, i adreçats especialment a la petita economia de la trama urbana. És la primera vegada que es llancen aquest tipus d’ajuts, sota el nom ‘Locals amb Energia’. El període per sol·licitar-los restarà obert fins al 31 d’octubre de 2023 o fins a exhaurir la dotació pressupostària.

Les despeses d’inversió subvencionables són aquelles que fan més sostenibles i eficients els usos energètics dels locals, fent els comerços menys dependents del gas natural i millorant el rendiment de les activitats comercials. S’hi inclou, per exemple, la instal•lació de portes i finestres automàtiques que evitin la pèrdua de l’aire ja climatitzat; la modificació de les portes d’accés del carrer amb instal·lació de sistemes d’aïllament tèrmic; l’optimització amb tecnologia d’enllumenat LED; sistemes de regulació i control de temperatura, consum, i d’altres relatives a les del pla de xoc d’estalvi i gestió energètica en climatització del Reial Decret Llei 14/2022, d’1 d’agost.

La nova Oficina de Transició Energètica de Pimec, que s’ha creat amb la col•laboració de l’Ajuntament, comptarà amb assessoraments sobre les mesures més eficients a aplicar en cada cas, a més de trobar solucions d’autoconsum fotovoltaic, aïllaments i tancaments, calefacció o climatització.

Així, l’Ajuntament de Barcelona està activant col·laboracions, també amb agents privats, per transitar cap a una economia per a la sostenibilitat. L’eficiència energètica és un repte global i la Unió Europea ha marcat l’objectiu de zero emissions per a 2050.

Més informació

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Can Ros Taverna 1908
Moderna Gestió
Restaurante Foc Barceloneta
Restaurant La Mar Salada
La Roseta
Restaurant Ca La Nuri
Restaurante El Rey de la Gamba 1
Carregant...
x
X