ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

Torre del Rellotge

Torre del Rellotge
Informació

Adreça
Moll de Pescadors s/n
080039 Barcelona

Data de 1772. Primitivament era un far però el segle passat va perdre la seva funció donat el creixement del port i al 1904 és va decidir conservar afegint un rellotge el que fa d'aquest vell far una peça única. El rellotge consta de quatre esferes de 2,50 metres de diàmetre cada una. S’aixeca sobre un sòcol de planta quadrada realitzat amb estuc que imita blocs de pedra i que deixa una terrassa al seu voltant, que es va fer en el moment del seu canvi de us.

Al costat de l'entrada, una placa recorda que la torre va ser un dels punts utilitzats a la fi del segle XVIII pel físic francès André Méchain per al mesurament de l'arc del meridià de París entre Dunkerque i Barcelona que determinaria la longitud del metre i l'establiment del sistema mètric universal.

La torre assenyala, a més, un estratègic punt geodèsic, doncs coincideix amb la intersecció de les prolongacions de les avingudes Paral·lel i Meridiana, que reben el seu nom en coincidir, respectivament, amb el traçat del paral·lel 41º22’34”N i el meridià de París. Aquesta particularitat va ser utilitzada per Ildefons Cerdà per  traçar amb dues avingudes en el seu projecte d'Eixample.

Els nostres socis

Coconut
Club Natació Atlètic Barceloneta
Restaurante Foc Barceloneta
Bar Restaurant Can Ganassa
Restaurante El Rey de la Gamba 1
Restaurant Cheriff
Restaurant El Merendero de la Mari
Carregant...
x
X