ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

Temple de Sant Miquel del Port

Temple de Sant Miquel del Port
Informació

Adreça
Carrer de Sant Miquel, 39
08003 Barcelona

 El 8 de maig de 1753 és va posar la primera pedra del temple parroquial i el Marquès de la Mina va resoldre consagrar el temple a Sant Miquel. Les obres van finalitzar al 1755 i el 27 de setembre del mateix any es va beneir i consagrar al culte amb una gran festa.

L’església d’estil barroc acadèmic amb elements classicistes, realçava la façana amb  tres escultures de l'artista Pere Costa al centre Sant Miquel i al costat Sant Elm i Santa Maria de Cervelló . A l'interior, decorat en daurat i blau, anys després és va afegir el sobri mausoleu del Marquès de la Mina.

El primer rector Francisco Bruguera Lladó va encarregar a Elies Rogent una restauració que  va fer endarrerir l'altar major fins el fons, descloure una nova cúpula, així com obrir tres naus separades per columnes toscanes.

Durant la guerra civil el temple va patir la destrucció del mausoleu del Marquès de la Mina i les escultures de marbre que adornaven la façana, fins i tot la campana va acabar al mar essent recuperada anys desprès per un bus.

L'any 1968 és construí l'actual altar major aquest cop amb un estil molt mes funcional obra dels arquitectes de la casa Raventós, i finalment l'any 1992 és reposà a la façana la nova imatge de Sant Miquel de l'escultor Emili Colom.

Els nostres socis

Bugaderia Tintoreria Barceloneta
Amai
Tecnocasa
Punto y Coma
Bar Cal Chusco
Farmàcia Torelló
Graficas Barceloneta
Carregant...
x
X