Casa Costa
Aquest espai és història viva ja que es troba molt a prop d’on hi va haver els recordats xiringuitos. Els berenadors o xiringuitos inicialment eren petits espais que, a principis del S.XX, oferien cuina de pescador amb peix fresc arribat a la platja. Els primers temps eren instal·lacions estacionals de fusta per aprofitar la temporada de platja i un cop acabada la guerra, cap 1940, ja hi ha constància que es comencen reobrir per fer-se un lloc estable a l’espai gastronòmic de la ciutat sota el sobrenom dels “chiringuitos”.
Ja als anys 60 Casa Costa, recull la tradició familiar que es va iniciar amb els merenderos el Deporte i l'Antiga Casa Costa als anys 40 i 60, La Pinxa als 80 i ja al nou edifici, i el més actual Pinxo Platja als 2000s. Uge Ribera tripulà Cal Pinxo antiga Casa Costa a peu de platja fa 54 anys.
Després d’un temps tancat l´emblemàtic Casa Costa de la Barceloneta obre, reinterpretat i adaptat als temps i sempre mantenint el llegat de la seva història. El nou projecte recorda i rememora el passat amb plats que inclouen les dates assenyalades. Promogut per Francis Manresa, 5à generació familiar i els seus socis Álvaro Casacuberta i Nacho Sarrió, el nou Casa Costa és un restaurant mediterrani amb ànima de club nàutic. A peu de platja, ofereix una oferta oberta a tots els gustos i en totes les hores.