Can Ramonet
El fet de trobar-se fora del recinte emmurallat i dels drets de portes fa que molts magatzems s’instal·lin a la Barceloneta per donar servei al port i els vaixells. Així des de la fundació del barri trobem un seguit de barraques anomenades les del vi i magatzems que venen productes de tots tipus. El 1778, amb el nom de Bodega San Fernando en aquesta ubicació ja es donava a beure vins acompanyats per salaons.
El 1853 Gabriel Estaper apareix com a propietari de l’edifici i temps després a l’octubre de 1876 trobem un anunci de venda de la taberna de la Parra en aquesta adreça.
En 1956 la botiga reobre portes com a Can Ramonet i Ramón Ballarín, va fer seu l’ofici de bodeguer, tot i ser forner, i va afegir a l’oferta dels vins tota mena de licors.
Les seves pissarres, escrites en català, i les promocions de regal com petits contes van fer famosa la botiga. El celler es va acabar transformant, amb el temps, en taverna on els veïns jugaven al dominó i també demanaven tastar productes com anxoves, després van voler pa per acompanyar i finalment es van afegir tapes.
La Magda Ballarin i en David Francés van donar continuïtat al negoci familiar apostant per la restauració de qualitat, mantenint en part la decoració tradicional i marinera, que evoca l’essència de la Barceloneta però mirant al futur i apostant per l’excel·lència culinària.