ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

Arc de la Maquinista

Arc de la Maquinista
Informació

Adreça
Plaça de Pompeu Gener
08003 Barcelona

De l'antiga Maquinista Terrestre i Marítima només queda aquest arc d'entrada. Es tracta d'una peça que constituïa l'accés principal de la Maquinista Terrestre y Marítima que ocupava una superfície total de 17.500 m² i arribava fins al mar. L'arc es troba situat al final del carrer La Maquinista i dóna entrada a la plaça de Pompeu Gener. Està configurat per un gran arc de mig punt a manera d'arc triomfal d'uns 9 metres d'altura, aproximadament, que incorpora en relleu el nom de l'empresa. És l'única resta de les construccions de la factoria.

Quan la antiga fàbrica de material ferroviari va cedir els seus terrenys el barri va demanar un conjunt residencial que va ser un primer pas per reubicar i rehabilitar les parts mes degradades del barri.  El projecte del Barri de la Maquinista va ser signat per l'equip d'arquitectes Bohigues, Martorell i Mackay. Els espais ajardinats i els amplis pisos van ser algunes de les innovacions que aportaren al barri on en general els pisos no acostumen a tenir mes de 35 m2.

D’altra banda també podem veure mes endavant el pont-grua que és l'únic testimoni de maquinària industrial de la factoria. Consisteix en una peça metàl·lica recolzada en quatre pilars. Pel que fa a la xemeneia, és de secció circular construïda amb obra vista i anelles que la envolten i la recorren verticalment. 

Els nostres socis

Restaurante Can Solé
Restaurant Can Majó
Moya BCN
Restaurant La Mar Salada
La Gavina
Hotel 54
Bodega Fermin
Carregant...
x
X