ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

Últimes mesures: tancament de centres comercials i de comerços de més de 800m2

2 de novembre de 2020

Tal com ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, el passat divendres 30 d’octubre van entrar en vigor noves mesures i restriccions per intentar reduir els contactes i l’expansió del coronavirus que comporten canvis, especialment per al comerç. Tot seguit, les resumim.

Concretament, les noves mesures – que s’afegeixen a les que ja estaven vigents fins ara i que es poden consultar aquí– obliguen a tancar al públic els centres comercials i els recintes comercials. En aquest sentit, el DOGC detalla que els establiments i locals comercials que es trobin dins dels centres comercials o recintes comercials i estiguin dedicats exclusivament a la venda de productes d’alimentació, de begudes, de productes higiènics i d’altres de primera necessitat, així com les farmàcies, les ortopèdies, les òptiques i els centres de veterinària poden romandre oberts. També poden obrir al públic aquells establiments comercials que es trobin dins dels centres o recintes comercials, que tinguin una superfície de venda igual o inferior a 800 m2 i que comptin amb accés directe i independent des de la via pública, amb un aforament màxim del 30 %.

Amb les noves mesures, quins establiments poden obrir?

Amb les noves restriccions, l’obertura al públic dels establiments i locals comercials minoristes detallistes queda condicionada al compliment dels requisits següents:

  • Han de tenir una superfície de venda igual o inferior a 800 m2.
  • Han de reduir al 30 % l’aforament permès per llicència o autorització de l’activitat.
  • En el cas d’establiments i locals comercials amb una superfície de venda de més de 800 m2, han d’acotar l’espai d’obertura al públic a l’esmentada superfície, i han de reduir al 30% l’aforament total permès per llicència o autorització de l’activitat que correspongui a aquesta superfície. Els establiments comercials minoristes d’alimentació, de begudes, de productes higiènics i d’altres de primera necessitat, els serveis essencials, les farmàcies, les ortopèdies, les òptiques, els centres de veterinària, els concessionaris d’automòbil i els centres de jardineria poden romandre oberts sigui quina sigui la seva superfície. Tots els establiments han d’aplicar de manera rigorosa les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat per fer front a la COVID-19 establertes en el Pla sectorial de comerç, aprovat pels òrgans de Govern del Pla d’actuació del PROCICAT.

Alhora, el DOGC publica que es poden establir sistemes de recollida al local dels productes adquirits per telèfon o via internet, sempre que garanteixin una recollida esglaonada que eviti aglomeracions a l’interior del local o en el seu accés, i també sistemes de repartiment a domicili. En la mesura que sigui possible, el lliurament ha d’evitar el contacte directe amb el client mitjançant la recollida a la porta o al cotxe, incloent-hi el menjar preparat. En el cas de l’activitat de prestació de serveis de restauració a domicili, aquesta es pot prestar en la franja compresa entre les 06.00 hores i les 23.00 hores.

A més, s’especifica que les empreses no poden oferir serveis que impliquin un contacte personal proper, tret que sigui un servei essencial, sanitari, social o sociosanitari. Queden exclosos d’aquesta previsió els serveis de perruqueria, que poden oferir únicament les activitats relacionades amb la higiene del cabell. La prestació de serveis s’ha de fer, en la mesura que sigui possible, sense contacte físic amb els clients.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Coconut
Optica Miró
Restaurant Ca la Montse
Luna Hair Salón
Punto y Coma
Tecnocasa
Joieria Cánovas
Carregant...
x
X