ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

Oberta la nova convocatòria de subvencions per a la instal·lació de terrasses, fins al 15 de setembre

1 d'agost de 2023

L’Ajuntament de Barcelona ha encetat una nova convocatòria per a subvencionar la instal·lació de terrasses a la calçada. Els ajuts es podran sol·licitar entre els dies 15 de juliol i 15 de setembre de 2023. Aquesta actuació té la voluntat d’ajudar econòmicament els establiments de restauració que comptin amb llicència de terrassa a la calçada a instal·lar les plataformes homologades obligatòries i d’aquesta manera contribuir a la dinamització econòmica i social, a més de garantir un espai públic de qualitat.

Arran de la COVID-19, l’activitat dels establiments del sector de la restauració va quedar directament afectada, amb restriccions d’horari i limitacions d’aforament. Per ajudar a afrontar l’impacte econòmic de la crisi i mantenir els llocs de treball, l’Ajuntament de Barcelona va concedir una llicència extraordinària per instal·lar espais de terrassa a la calçada. Des de 2022, amb l’objectiu de consolidar aquests elements i continuar millorant la qualitat de l’espai públic de la ciutat, els establiments amb aquest tipus de terrasses han d’incorporar obligatòriament un dels models de plataformes homologades inclosos al Recull d’elements urbans de l’Ajuntament de Barcelona. Després d’una convocatòria d’ajuts l’any passat, ara se n’obre una nova edició per continuar ajudant el sector en la inversió per adquirir aquests nous elements.

La línia d’ajuts, que ha estat aprovada en Comissió de Govern, va destinada als titulars dels establiments de restauració i similars que tinguin vigent una llicència de terrassa a la calçada el 2023. L’atorgament de les subvencions es farà per ordre cronològic de presentació i garantint que tothom que compleixi els requisits pugui rebre l’ajut.

L’import subvencionable depèn del nombre de taules atorgades i va dels 3.300 euros per a terrasses amb dues taules fins als 6.900 per a terrasses amb sis taules o més. La subvenció pot servir per cobrir les despeses de subministrament, transport i muntatge de la plataforma; les tècniques de tramitació, replanteig, gestoria, honoraris de tècnics intervinents…; i l’adquisició de la plataforma obligatòria homologada. No es pot haver estat beneficiari de la convocatòria de 2022.

Es pot consultar més informació sobre com sol·licitar l’ajut, aquí. El tràmit es pot fer en línia a l’Oficina Virtual de Tràmits. En el cas de les persones que no estan obligades a fer la tramitació de manera telemàtica, poden realitzar el tràmit en qualsevol oficina del registre municipal.

Més informació

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Confraria de Pescadors de Barcelona
Kitchen
Restaurante Casa Jaume
Petit Bar
Miski Restaurant- Cevicheria
Hotel 54
Restaurant Casa Costa
Carregant...
x
X