ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

Noves mesures de prevenció de la covid-19, amb afectacions en el sector de la restauració

3 de setembre de 2020

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat la resolució SLT/2073/2020 de 17 d'agost a través de la qual adopta mesures extraordinàries a Catalunya per fer front a la pandèmia de la covid-19. La resolució recomana a la ciutadania que limiti les trobades socials fora de grup de convivència estable i que les trobades socials es limitin a un màxim de 10 persones. Però més enllà d'això, la resolució també inclou un seguit de restriccions dirigides als establiments d'hostaleria, restauració i terrasses, així com als bars i restaurants de platja.

Concretament, les restriccions en activitats d’hoteleria i restauració que afecten els establiments de Barcelona són:

  • Cal garantir la distància interpersonal mínima d’1,5 metres en el servei de barra.
  • Cal garantir una distància mínima entre taules o agrupacions de taules, d’1,5 metres, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació d’aquestes. La resolució també recorda que la taula o agrupació de taules que s’utilitzin amb aquesta finalitat han de ser d’acord amb el nombre de persones que permeti respectar la distància mínima de seguretat interpersonal.
  • La resolució estableix un horari de tancament dels establiments a la 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores.

Alhora, ja altre cop de caràcter general, la resolució concreta que no es pot fumar en la via pública o en espais a l’aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima interpersonal d’almenys 2 metres. Aquesta limitació és aplicable, també, per a l’ús de qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, catximbes o assimilats.

Tal com assegura la resolució, els incompliments individualitzats del que disposa poden ser constitutius d’infracció administrativa, en aplicació del règim sancionador específic per l’incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitàries per fer front a la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Restaurant Cal Pinxo Palau de Mar
New Orleans Coffe and Tea
La Roseta
Restaurante Paco Alcalde
Farmacia Odriozola Maquinista
Restaurant Ca La Nuri
Restaurant Cheriff
Carregant...
x
X