ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

Ja pots consultar el nou catàleg de serveis i recursos per al comerç i la restauració

3 de juny de 2022

Els establiments comercials i de restauració de Barcelona ja tenen a la seva disposició el nou 'Catàleg de serveis i programes per al comerç, la restauració i el consum 2022'. Es tracta d'un document que recull els principals recursos que l'Ajuntament de Barcelona posa al seu abast, amb la voluntat de donar-los a conèixer i facilitar-hi l'accés. El nou catàleg s'ha presentat aquest dimarts, 24 de maig, a l'Auditori Cibernàrium de l’Edifici Mediatic, en el marc d'una jornada tècnica per al sector del comerç. L'acte ha comptat amb la intervenció de la regidora de Comerç i Mercats, Consum, Règim Interior i Hisenda de l'Ajuntament de Barcelona.

El comerç de Barcelona és una de les línies estratègiques de treball de l’Ajuntament de Barcelona. Per això, durant tot l’any, la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona impulsa, també a través de Barcelona Activa, serveis i programes que ajuden a millorar els negocis de la ciutat, a afavorir-ne el relleu generacional i a acompanyar-los a l’hora de fer el salt al món digital, entre altres. Per tal de donar-los a conèixer al sector, l’Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest mes de maig la darrera actualització del ‘Catàleg de serveis i programes per al comerç, la restauració i el consum’, que recull tots els principals programes, recursos i serveis que es posen al seu abast. Entre les novetats en l’àmbit del comerç, hi destaquen: 

  • Cens d’activitats econòmiques en planta baixa. La Direcció de Comerç, Restauració i Consum realitza aquest cens periòdicament, amb la voluntat de conèixer com batega el teixit comercial de la ciutat. El cens, que ha passat de ser estàtic a ser continu, s’actualitza constantment mitjançant grans operacions de camp que permet identificar els locals en planta baixa que acullen una activitat econòmica. Les dades es poden consultar al Visor comercial
  • Ajuts ‘Aparadors vius’. Es tracta d’ajuts de fins a 2.000 € per facilitar el canvi de persianes cegues exteriors per persianes que possibilitin la visió de l’aparador de l’activitat comercial (encunyades, de malla o similar) amb la persiana baixada, per millorar la visibilitat del comerç de proximitat i dinamitzar l’activitat econòmica. 
  • Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEU). Són un instrument de col·laboració publicoprivada que implica un nou model de governança que permet l’autogestió de les zones comercials i la millor gestió de les seves necessitats. Aquestes àrees poden ajudar a Barcelona a promocionar i reactivar el seu comerç de proximitat. Des de la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona s’impulsen diverses accions de sensibilització i iniciatives dirigides al sector, per donar a conèixer les APEU i el seu desenvolupament, fent pedagogia sobre com poden ser útils pel comerç. 
  • Ajudes per a la transformació digital. La situació generada per la COVID-19 i la seva evolució ha demostrat la importància que té ser presents a l’entorn digital. Així, per millorar el nivell de maduresa digital dels establiments i donar resposta a les noves necessitats de la ciutadania, la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona ha activat una línia de subvencions

Tota la informació d’aquests recursos, així com tota la resta que es posen a disposició del sector comercial i de la restauració, ja es poden consultar dins el ‘Catàleg de serveis i programes per al comerç, la restauració i el consum 2022’.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Confraria de Pescadors de Barcelona
Restaurant Can Ramonet
Forn de Pa Baluard
Hotel 54
Bar Cal Chusco
Restaurant Casa Costa
Luna Hair Salón
Carregant...
x
X