ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

Intermedia Locals: primers locals en lloguer

30 de juny de 2023

Ja hi ha els primers locals en oferta a Intermedia Locals, el servei d’intermediació per facilitar el lloguer de locals buits amb condicions especialment avantatjoses als següents districtes: Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Les Corts, Horta-Guinardó.

Alguns necessiten adequacions, d’altres estan en bon estat. Tots tenen en comú el fet de dur més de 12 mesos sense activitat econòmica i una rebaixa del 15% sobre el preu de lloguer taxat. Són els primers anuncis publicats al web Intermedia Locals, que a partir d’ara inclou l’apartat ‘Locals disponibles’, ampliable dia a dia. Intermedia Locals és el nou servei d’intermediació municipal per facilitar la instal·lació d’activitat econòmica a locals buits a la ciutat, en el marc de l’Estratègia Amunt Persianes. Poden ser comerços, serveis, tallers, oficines… i desenvolupar-hi projectes d’economia social i solidària o d’altres tipus.

El preu de lloguer de sortida ha estat fixat mitjançant una valoració que realitzen professionals inscrits/es en el llistat de pèrits tramés a l’administració de justícia, en el marc de convenis de Barcelona Activa amb el Col·legi Oficial d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida, el Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona i província i l’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya. A partir del preu resultant, s’aplica un descompte de com a mínim el 15% i en resulta el preu de lloguer ofertat.

Altres condicions que han de regir el marc de la intermediació i el futur contracte que es faci són: la durada del contracte de lloguer ha de ser com a mínim de 5 anys, el màxim que pot demanar la propietat quant a fiança són 2 mesos i el llogater o llogatera té una obligatorietat mínima de permanència de 6 mesos. Un cop signat el contracte de lloguer en aquestes condicions, la part propietària té accés a un ajut de fins a 3.000 € a revertir en el local o en la contractació d’assegurances de rendes, si així ho vol.

Cada fitxa de local inclou un formulari de contacte i les persones interessades a trobar un local per al seu negoci també poden omplir un formulari genèric explicant què estan cercant. D’altra banda, continua oberta la crida a propietaris i propietàries de locals que portin 12 mesos buits i estiguin interessats a participar en el servei, per tal d’anar nodrint el servei: els propietaris o propietàries interessats poden contactar amb Intermedia locals a través d’un formulari i rebran una trucada.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Restaurant Can Ramonet
Bonita Bar
Barceloneta Port Vell, aparcament Telpark
Confraria de Pescadors de Barcelona
Club Natació Atlètic Barceloneta
Restaurant Ca la Montse
The Green Spa
Carregant...
x
X