ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

Empresa i Treball amplia els ajuts ordinaris a comerços i serveis fins arribar als 11,7 MEUR

2 de desembre de 2022

  • L’increment, de 3,9 milions d’euros, es destinarà a l’obertura de comerços i millora de locals, la transformació digital dels negocis i la xarxa associativa.
  • A aquests ajuts s’afegiran en breu 15 milions de fons Next Generation en dues convocatòries extraordinàries per a impulsar la digitalització dels comerços.

El Departament d’Empresa i Treball ha ampliat els ajuts ordinaris per als comerços i serveis que cada any concedeix per mitjà del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM). Així, amb una ampliació finalment quantificada en 3,9 milions d’euros, la dotació total de la convocatòria anual del CCAM queda fixada en 11,7 milions.

Amb aquests fons, el Departament augmentarà les partides previstes per a tres programes del conjunt d’ajuts del Consorci: el Programa de suport a la xarxa associativa de comerç, artesania i moda; el Programa de suport a l’obertura de comerços i de suport a la reforma i millora d’establiments, i el Programa de suport en el procés de transformació digital de les empreses. 

Objectiu: un sector més innovador i competitiu

Els ajuts anuals del CCAM s’emmarquen en el Pla d’Acció de Comerç, Artesania i Moda 2022-2025, que té com a principals objectius enfortir el model català de comerç, promoure la competitivitat i la innovació del teixit comercial i donar suport a les empreses i professionals del sector de la moda i l’artesania en els seus reptes específics.  

Cal subratllar a més que en el cas concret dels ajuts a la transformació digital dels comerços, les subvencions previstes de manera ordinària es veuran incrementades pels fons Next Generation EU, amb els quals es podran obrir dues convocatòries extraordinàries, a finals d’enguany i durant el primer trimestre de 2023, de 7,5 MEUR cadascuna.

Generalitat de Catalunya

Els nostres socis

Restaurant El Nou Ramonet
Can Ros Taverna 1908
Komesano
Bar Cal Chusco
Bar Jai-Ca
Restaurant El Merendero de la Mari
Mapfre Barceloneta
Carregant...
x
X