ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

Empresa i Coneixement activa una nova línia d'ajuts de 10 M€ per a locals de centres comercials i establiments de més de 400m2

23 de març de 2021

  • El Departament d’Empresa i Coneixement ha publicat avui al DOGC les bases d’aquesta nova línia d’ajuts directes adreçada als establiments que han estat tancats entre el 7 de gener i el 28 de febrer i que rebran un ajut de 5.000 euros.
  • Els establiments de restauració ubicats en centres, recintes i galeries comercials, que continuen tancats, rebran un ajut de 7.000 euros.
  • Els locals que ja s’han beneficiat de la primera línia d’ajuts, oberta el mes de gener, rebran un nou pagament de manera automàtica sense haver de fer cap sol·licitud nova.
  • Únicament caldrà presentar el formulari amb una declaració responsable de compliment dels requisits, i adjuntar dues fotos de l’establiment (una de l’interior i una de l’exterior).

El Departament d’Empresa i Coneixement ha activat una nova línia de 10 milions d’euros per als establiments ubicats en centres, galeries i recintes comercials i locals de més de 400 metres quadrats, tancats entre el 7 de gener i el 28 de febrer, d’acord amb les mesures de contenció aprovades pel Procicat per fer front a la pandèmia de la Covid-19. El DOGC va publicar divendres les bases d’aquesta línia d’ajuts, que s’articula a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) i que s’obrirà en els propers dies.

És la segona línia d’ajuts directes que posa en marxa el Departament d’Empresa i Coneixement per a aquests establiments comercials, després de la que es va obrir el mes de gener passat, amb un ajut de 8.500 euros per establiment, amb l’objectiu de contribuir a pal·liar els efectes de les restriccions en aquests locals.

Beneficiaris: comerços de més de 400 metres quadrats i locals de centres comercials

Com en la primera línia,  els beneficiaris són autònoms i pimes dedicats a les activitats de comerç al detall afectats per l’ordre de tancament sanitari. En concret, se’n podran beneficiar els establiments comercials de productes no essencials de més de 400 metres quadrats, i les botigues de productes no essencials situats dins de centres, galeries i recintes comercials. A diferència de la convocatòria anterior, s’estableixen ajuts específics per als establiments de restauració ubicats en centres, recintes i galeries comercials, atès que continuen tancats d’acord amb les restriccions aprovades pel Procicat.

Els ajuts consistiran en un aportació per establiment de:

  • 5.000 euros/establiment per a comerços de productes no essencials de més de 400 metres quadrats
  • 5.000 euros/establiment per a comerços al detall de productes no essencials ubicats en centres, recintes o galeries comercials
  • 7.000 euros/establiment per a bars, restaurants i cafeteries ubicats en centres, galeries o recintes comercials

Procediment: Agilització per via telemàtica amb control a posteriori, i beneficiaris de la primera línia rebran pagament automàtic sense  haver de fer nova sol·licitud

Els comerços que han estat beneficiaris de la primera línia d’ajuts, rebran un nou pagament de manera automàtica sense haver de fer cap sol·licitud nova.

Els que no s’hi hagin acollit, hauran de presentar les sol·licituds temàticament a través del Canal Empresa, omplint el model formalitzat que es pot trobar al web del CCAM, de Canal Empresa o del Departament d’Empresa i Coneixement. Només caldrà fer una declaració responsable acreditant que es compleixen els requisits previstos a les bases, i adjuntar dues fotos de l’establiment (una de l’interior i una de l’exterior). No s’exigirà cap altre requeriment per a l’atorgament de la subvenció i el control del compliment dels requisits es farà a posteriori.

Els sol·licitants podran consultar si se’ls ha atorgat l’ajut al tauler electrònic de la Generalitat. Les subvencions s’atorgaran per ordre cronològic de presentació de la sol·licitud.  

Aquests ajuts es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics i/o privats ja sol·licitats procedents de qualsevol administració, de la Unió Europea o d’organismes internacionals.

Generalitat de Catalunya

Els nostres socis

New Orleans Coffe and Tea
Restaurante Paco Alcalde
Clinica Veterinaria Port Vell
Restaurant L'Òstia
Club Natació Atlètic Barceloneta
UNGRAVITY PADDLESURF BOX
Farmacia Odriozola Maquinista
Carregant...
x
X