ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

Els Premis Comerç de Barcelona reconeixen la tasca dels mercats de la ciutat

15 de novembre de 2022

La 23a edició dels guardons han premiat onze iniciatives comercials de la ciutat, amb categories com el Premi Mercats de Barcelona, Jordi Maymó, i dues mencions especials a l’esforç i la resiliència del comerç durant la pandèmia.

Ahir va tenir lloc la cerimònia de lliurament de la 23a edició dels Premis Comerç, que reconeixen els millors establiments de comercials de la ciutat durant aquest any 2022. Al mateix acte també es van lliurar els Premis de Mercats, que enguany arriben a la seva 11a edició. 

Aquests guardons reconeixen els professionals més innovadors, els més destacats en el comerç de proximitat, les persones i entitats que han contribuït destacadament  a la promoció, innovació i coneixement del comerç de la ciutat, el comerç sostenible i els establiments de mercats. Enguany, per primera vegada, s’ha lliurat el Premi al Comerç Emblemàtic i s’han concedit dues mencions especials a l’esforç i la resiliència del sector del comerç durant la pandèmia.

I és que durant la pandèmia, el comerç de Barcelona va seguir demostrant que és un dels actors clau de la ciutat. Malgrat les restriccions, va continuar treballant per enfortir la cohesió dels barris, atendre els veïns i veïnes i seguir creixent en la seva presència al món digital. Per això, l’entrega de guardons d’enguany ha volgut ser, també, un acte d’homenatge i reconeixement al sector.

Enguany, els mercats de Barcelona han vist reconeguda la seva tasca amb el Premi Mercats de Barcelona, Jordi Maymó, amb iniciatives com la de la Fruiteria Moreno del Mercat del Carmel, que aposta per la digitalització i per una venda a domicili sense emissions de C02, o com la de l’Associació de venedors del mercat de Sants, que amb la seva Aula Gastronòmica aposta per la formació d’infants i adults en hàbits alimentaris saludables. A més a més,  s’ha lliurat una menció especial per l’esforç i la resiliència del comerç durant la pandèmia a les Associacions de venedors dels mercats municipals de Barcelona perquè “no van defallir, sinó que van aconseguir que l’abastiment de productes continués al marge de les situacions excepcionals que vam viure com a societat”. 

 Els guardons consten de sis modalitats i d’una menció especial:

Premi al comerç de proximitat:

Establiment guanyador: DROGUERIA ROVIRA
El jurat ha valorat la seva capacitat de continuar essent “un referent en l’especialització dels productes, en la qualitat de l’assessorament personalitzat i en el bon tracte cap al client”. Alhora, ha posat en valor els milers de referències que “omplen de dalt a baix parets, lleixes i calaixos, amb un ordre magnífic que convida a fer-hi una visita”.

Menció especial: COLMADO CASA BUENDÍA
Per “l’esforç de la Susana per regentar una botiga que respira l’estètica dels colmados antics, tot oferint una atenció personalitzada i un producte especialitzat”.

Premi al comerç innovador:

Establiment guanyador: LABAR-LAUNDRY BAR
El jurat del Premi Comerç de Barcelona ha premiat la iniciativa pel seu concepte innovador. “Ofereixen un espai agradable i acollidor on les persones usuàries poden desenvolupar altres activitats d’oci o laborals mentre esperen que acabi el cicle de rentat de les seves peces de roba”, apunten a l’acta. 

Premi comerç sostenible:

Establiment guanyador: YES FUTURE POSITIVE SUPERMARKET
Se’n destaquen els seus esforços per “oferir a la persona consumidora productes sostenibles i de proximitat, servits a granel i a doll, fet que permet comprar-ho tot sense generar nous residus”

Premi al comerç emblemàtic:

Establiment guanyador: GRANJA VIADER
Es valora especialment el fet que, “durant més de 150 anys, la granja sempre s’hagi dedicat a la venda de llet i derivats” i que “el seu obrador sigui dels pocs que continuen actius dins la ciutat”, apunten. També en destaquen “l’aposta per la venda de producte de proximitat i de qualitat”.

Premi Albert González a la tasca de contribució a la promoció, innovació i coneixement del comerç de la ciutat:

Establiment guanyador: FUNDACIÓ BARCELONA COMERÇ
El jurat destaca “el compromís de l’entitat amb la governança publicoprivada i comunitària del comerç de Barcelona” i “l’impuls de pràctiques comercials que creen sinergies entre el comerç i altres sectors”.

Menció especial: EVARISTO SENDER BORRELL
Se li atorga una menció especial per “treballar incansablement per defensar el comerç de proximitat i els seus valors, així com per estrènyer la relació entre el sector comercial de Sant Antoni i de Barcelona amb el seu teixit veïnal i cultural”, detallen a l’acta.

Premi Mercats de Barcelona, Jordi Maymó:

Millor iniciativa individual: FRUTERÍA MORENO, DEL MERCAT DEL CARMEL
El jurat en valora especialment “l’obertura de la nova línia de negoci digital” i el seu “servei de venda a domicili sense emissions de diòxid de carboni”, apunta a l’acta.

Millor iniciativa col·lectiva: ASSOCIACIÓ DE VENEDORS DEL MERCAT DE SANTS
El jurat dels Premis destaca la feina feta per l’associació i la seva presidenta, Montserrat Figueras, a l’hora de tirar endavant el projecte Aula Gastronòmica. També posa en valor que l’equipament s’utilitzi per formar els nens i les nenes, però també les persones adultes, en cuina d’altres cultures o per a persones amb particularitats alimentàries.

Menció especial per l’esforç i la resiliència del comerç durant la pandèmia:

Iniciativa individual: ÒPTICA COTTET
Es valora el fet que continués la seva activitat i que oferís “els seus serveis professionals tant a clients habituals com nous, fossin de Barcelona o d’arreu”.

Iniciativa col·lectiva: ASSOCIACIONS DE VENEDORS DELS MERCATS MUNICIPALS DE BARCELONA
Concretament, el jurat valora el fet que “no van defallir, sinó que van aconseguir que l’abastiment de productes continués al marge de les situacions excepcionals i desconegudes que vam viure com a societat”. De la mateixa manera, el jurat apunta que “els serveis dels mercats sempre es van prestar amb les màximes garanties sanitàries i de qualitat”.

L’acte va tenir lloc a les Drassanes Reials i va comptar amb la presència del primer tinent d’Alcaldia, Jaume Collboni; la regidora de Comerç, Mercats, Règim interior i Hisenda, Montserrat Ballarín; i de comerciants i representants de les associacions, eixos comercials i mercats municipals de la ciutat.

El tinent d’alcaldia va agraïr la important tasca que fan els comerciants de la ciutat, especialment durant la pandèmia, i va posar en valor el tret diferencial que suposa el teixit comercial per a Barcelona. Collboni va voler felicitar els guardonats i va destacar l’aposta que està fent l’Ajuntament de Barcelona per desenvolupar polítiques de suport al sector. Finalment, la regidora Ballarín va remarcar l’esforç del teixit comercial de Barcelona per reinventar-se i donar resposta a les necessitats de la ciutadania.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Beach Garden Nass
La Gavina
Clinica Veterinaria Port Vell
Bodega Fermin
Confraria de Pescadors de Barcelona
Cerveceria Vaso de Oro
Restaurant Cheriff
Carregant...
x
X