ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

Donem llum al teixit comercial de la ciutat

6 de novembre de 2020

Un espectacle de la companyia Sol Picó donarà pas a l’acte d’encesa dels llums de Nadal, el 26 de novembre, a la plaça Comercial, al Born. Enguany, en un context de crisi sanitària i econòmica que afecta especialment el comerç del centre de la ciutat, s’amplia i es millora la qualitat de l’enllumenat de Nadal. El consistori n’augmenta el pressupost en un 65% i n’incrementa les subvencions fins al 75% del cost, una demanda del teixit comercial de Barcelona.

Del 26 de novembre al 7 de gener Barcelona s’il·luminarà amb més de 100 quilòmetres de llums nadalencs, i els 39 mercats municipals també tindran una ornamentació especial.

Alguns carrers i places, com la plaça de Catalunya tindran llums de Nadal per primera vegada i el carrer de Balmes les recupera després de molts anys. D’altres, com el carrer de la Creu Coberta o el de Pelai, tornaran a tenir arcs amb il·luminació de banda a banda del carrer. I es continuaran il·luminant grans vies com l’avinguda Diagonal, el carrer d’Aragó, la Gran Via, l’avinguda del Paral·lel, el passeig de la Verneda, el carrer de Binèfar i la via Trajana. L’hora d’apagada es regularà segons les possibles restriccions provocades pel context actual de pandèmia.

Enguany, per facilitar la gestió de l’enllumenat a les associacions de comerciants que se n’encarregaven fins ara, l’Ajuntament de Barcelona assumirà la contractació del disseny i la instal·lació dels llums de Nadal per consolidar, en els propers anys, una proposta lumínica que tingui consistència visual amb la identitat de la ciutat.

Una encesa de llums amb la companyia de Sol Picó

La companyia de la ballarina i coreògrafa Sol Picó ha ideat un espectacle centrat en les trobades familiars nadalenques per donar pas a l’encesa dels llums, que tindrà lloc el 26 de novembre, a la plaça Comercial, al barri del Born.

Serà un muntatge lumínic, amb música electrònica en directe sincronitzada amb els ballarins i intèrprets per expressar un clam d’esperança i de gaudi de les trobades amb la família, encara que sigui d’una manera íntima i continguda.

L’espectacle començarà a les 18.00 hores i es podrà gaudir en viu, si el context ho permet i seguint els protocols de seguretat preceptius, i des de Betevé.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Restaurant Mesón Barceloneta
Mercat de la Barceloneta
Mapfre Barceloneta
Amai
Lampisteria Antonio
Calçats Cubedo
Cansaladeria Roca
Carregant...
x
X