ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

Ciutat Vella completa l’aplicació de limitació horària a terrasses en zones tensionades acústicament

31 de maig de 2023

El districte de Ciutat Vella ha culminat l’aplicació de les mesures de limitació horària de terrasses en les zones tensionades acústicament amb la publicació, al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB), de l’ordre que afecta els establiments situats al carrer Miquel Pedrola i Alegre (antic carrer Almirall Churruca), al barri de la Barceloneta, i els situats a diferents carrers del Casc Antic, com Fonollar, Carders, Allada-Vermell i Tantarantana.

Quan aquest decret passi l’aprovació definitiva –ara s’obre un període d’al•legacions– les terrasses d’un total de 28 establiments hauran de tancar a les 23 hores durant tots els dies de la setmana, avançant així l’horari actual, que permetia obrir-les fins les 00 hores els dies laborables i fins les 01 hores els caps de setmana.

Ciutat Vella ja han aplicat aquesta normativa a les zones considerades Zona Acústicament Tensionada en Horari Nocturn (ZATHN) dels carrers Joaquim Costa, Plaça dels Àngels, carrer d’Escudellers, plaça George Orwell (al Gòtic i al Raval) i els seus entorns després de l’estudi realitzat per avaluar els nivells de soroll en aquests carrers. Gràcies als aparells de monitorització es va comprovar que en període nocturn –de 23 hores a 7 hores– se superen els objectius de qualitat acústica, en aquest cas de 8,4 dB(A).

El districte de Ciutat Vella ja ha iniciat les tasques d’estudi per a definir noves zones tensionades acústicament, que en un futur podrien estar subjectes a mesures contra la contaminació acústica.

Una suma de mesures contra el soroll

Aquesta mesura se suma a un seguit d’actuacions que s’han dut a terme al districte dins del pla de reducció de contaminació acústica als carrers i places. Al novembre de 2022 el districte també va decretar que els establiments de venda alimentària de menys de 150 metres quadrats d’aquests carrers han de tancar a les 22 hores, prohibint-los, així, que restin oberts tota la nit.

Alhora, a través del decret de limitació de grups guiats amb finalitat turística, també s’ha prohibit l’ús d’altaveus per part dels guies, i s’ha fet obligatori l’ús d’audioguies, que permeten transmetre les explicacions del guia a través d’auriculars.

A més, des de l’any 2012 està prohibit, també a l’espai públic del Districte de Ciutat Vella, en la franja horària de 23 a 7 hores, les rutes organitzades entre establiments de pública concurrència, per ser considerades incompatibles amb la convivència ciutadana, especialment pel que fa a la lliure circulació de les persones i el descans dels veïns i les veïnes.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Clinica Veterinaria Port Vell
Amai
Restaurante Can Solé
Lampisteria Antonio
Bar Restaurant Can Ganassa
Cansaladeria Roca
Mapfre Barceloneta
Carregant...
x
X