ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

Bonificacions fiscals per reduir o eliminar els plàstics d’un sol ús

2 de desembre de 2022

Els establiments, les activitats econòmiques i els professionals que apliquin mesures per reduir o eliminar els envasos d’un sol ús gaudiran de bonificacions d’un 10% en els preus públics. Aquest benefici fiscal s’inclourà en les ordenances municipals a partir del 2023. És una mesura que s’emmarca en el compromís Barcelona Plàstic Zero de l’Ajuntament de Barcelona, del qual formen part més de dues-centes entitats de la ciutat.

Qui es podrà beneficiar d’aquesta bonificació fiscal?

  • Els comerços d’alimentació, de productes de neteja i d’higiene personal que ofereixin un mínim d’un terç dels productes a granel o en envasos reutilitzables.
  • Establiments de productes frescos que ofereixin els productes en envasos reutilitzables o que acceptin els envasos reutilitzables que portin els clients.
  • Els establiments de restauració que compleixin un d’aquests tres requisits: que ofereixin un terç de les begudes per emportar en gots reutilitzables o retornables, que serveixin un terç de les begudes per consumir a l’establiment en envasos que es puguin retornar i reutilitzar a l’establiment o pels proveïdors o que serveixin el menjar sobrant als clients en envasos reutilitzables i retornables.
  • Els establiments hotelers que ofereixin productes en dosificadors o envasos reutilitzables i no facin servir productes en envasos monodosi. Si tenen servei de restauració, cal que compleixin un dels tres requisits proposats per als establiments de restauració.
  • Els establiments de menjar per emportar que ofereixin els plats preparats en envasos reutilitzables i retornables o que acceptin els de la clientela.
  • Els establiments i serveis no alimentaris que no utilitzin plàstics d’un sol ús.
  • Les residències de gent gran i les escoles bressol que utilitzin bolquers reutilitzables com a mínim en una proporció d’un terç.
  • Els establiments que apliquin altres mesures rellevants per reduir o eliminar els plàstics.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

La Gavina
Mercat de la Barceloneta
Farmàcia Miró
Stoke Threads
Forn de Pa Baluard
New Orleans Coffe and Tea
Optica Miró
Carregant...
x
X