ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

Barcelona reparteix kits de reciclatge en els punts verds per fomentar la correcta separació de residus

2 de desembre de 2022

Els materials de reciclatge es repartiran a la ciutadania en tots els punts verds de la ciutat i consten d’un cubell airejat per recollir la matèria orgànica, un pack de bosses tricolor per ajudar a separar els metalls-plàstics; paper-cartró i vidre, i una guia informativa de com separar els residus.

Aquesta iniciativa forma part de la campanya que impulsa l’Ajuntament per fomentar la recollida selectiva i la corresponsabilitat ciutadana en la gestió correcta dels residus.

El cercador de residus que es pot consultar al web cuidem.barcelona ja ha rebut un total de 148.500 visites, que representa una mitjana d’unes 19.000 visites mensuals.

L’Ajuntament de Barcelona repartirà kits de reciclatge a la ciutadania en tots els punts verds de la ciutat. Els lots consten d’un cubell airejat per recollir la matèria orgànica, un pack de bosses tricolor per ajudar a separar els metalls-plàstics; paper-cartró i vidre, i una guia informativa de com separar els residus.

Aquesta acció s’inclou dins de la nova campanya informativa que, en el marc del Pla Cuidem,  impulsa l’Ajuntament de Barcelona per fomentar la separació correcta dels residus. El nou contracte de neteja de Barcelona és una aposta del foment de la recollida selectiva per acomplir els objectius que marca Europa, arribar a una recollida selectiva del 55% l’any 2025.

La campanya incideix en la necessitat de separar correctament els residus a casa, de respectar l’horari per baixar les escombraries i d’eradicar males pràctiques com son llençar bosses d’escombraries a les papereres o llençar residus barrejats dins de les bosses. També recorda la normativa relativa a la recollida de mobles i trastos vells a la via pública amb peces específiques en exteriors i adhesius als contenidors.

En la mateixa línia, incideix en fer ús dels punts verds per portar tots aquells residus que no es recullen als contenidors de recollida selectiva. El fet d’anar a dipositar residus als punts verd comporta descomptes per als usuaris i usuàries si s’adquireix la targeta de punts verds:

  • Fins al 14% de la taxa de residus municipals generats als domicilis particulars. Des d’un 1% per ús dels punts verds dues vegades a l’any i fins al 14% per 15 usos o més a l’any.
  • Fins al 14% de la taxa metropolitana de tractament de residus (TMTR).

Per tal de fomentar la separació correcta de residus s’aconsellen també diverses mesures de prevenció com ara evitar les bosses de plàstic, comprar només allò que es necessiti per reduir residus, adquirir producte a granel i escollir productes amb ecoetiqueta.

Servei d’informació a tots els barris

Per a la millora del servei i sobretot per fomentar la corresponsabilitat ciutadana, el nou contracte de neteja de la ciutat també inclou la presència a tots els barris d’un equip d’informadors i informadores format per 40 persones que desenvolupen la seva tasca dirigida tant cap a la ciutadania com cap als comerços. Aquests informadors sensibilitzen sobre diferents qüestions relacionades amb la separació, la correcta disposició dels residus dins del contenidor, així com altres aspectes encaminats a pal·liar les males pràctiques observades tant en les àrees de contenidors, com papereres o a la via pública. En aquest sentit, una de les novetats que s’ha implementat en la nova contracta es el fet que en el contenidor groc es poden llençar tant plàstics com metalls.

De la mateixa manera es porta a terme una campanya informativa  explicant especificitats que s’implantaran en cadascun dels barris. També està previst la celebració en els  districtes en què s’està desplegament actualment la nova contracta d’una cinquantena de comissions de seguiment barri a barri, un espai conjunt entre el veïnat, els districtes i l’àrea de neteja i recollida de residus per compartir el funcionament, l’evolució del servei i les propostes de millora.

Cercador de residus online

Al web Cuidem Barcelona (barcelona.cat/cuidembarcelona) també es pot consultar el cercador de residus online  així com tota la informació sobre el sistema de recollida selectiva de la ciutat.

El cercador és una eina digital molt visual, intuïtiva i fàcil d’utilitzar, que permet als ciutadans i ciutadanes:

  • Identificar qualsevol residu amb la fracció correcta per a la recollida selectiva.
  • Saber com i quan desfer-se del residu (variarà segons la zona de la ciutat): introduint l’adreça postal, el cercador informa sobre el lloc i l’horari.
  • Tenir un calendari setmanal de recollida global que inclou totes les fraccions, segons l’adreça introduïda.

També ofereix informació pràctica sobre el tipus de residus que es cerca, consells per sensibilitzar sobre el consum responsable; i informació pràctica dels diversos punts i programes de reciclatge a Barcelona. Està concebut de manera que sigui accessible a través de qualsevol dispositiu amb connexió a Internet les 24 hores del dia, 365 dies l’any.

Des de que es va publicar el passat mes de març, el cercador de residus ha rebut 148.500 visites, que representa una mitjana d’unes 19.000 visites mensuals. La informació més cercada ha estat la relacionada amb la recollida domèstica de mobles i trastos vells així com el calendari de recollida i punts verds.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

BR Supermercat
Restaurante Salamanca
Cansaladeria Roca
Marisma
COLIBRI BRUNCH & BISTRO
Bar Cal Chusco
Amai
Carregant...
x
X