Barcelona consolida la seva Guia de la Restauració i en publica l’edició 2025 coincidint amb Sant Jordi
25 d'abril de 2025
- La segona edició de la Guia recull informació sobre els locals guanyadors, finalistes i distingits amb mencions honorífiques en els Premis Barcelona Restauració 2024.
- L’objectiu del projecte és retre homenatge a la singularitat de l’oferta gastronòmica de la ciutat i convertir-se en una eina útil per a la ciutadania.
- La Guia s’ha presentat aquest dimarts en un acte presidit per la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil, a la Bodegueta de Sant Andreu, que va ser guardonada en la categoria d’integració al barri.
Barcelona consolida la seva Guia de la Restauració i, coincidint amb la diada de Sant Jordi, en publica la segona edició, que recull informació sobre els locals guanyadors, finalistes i distingits amb mencions honorífiques en l’edició 2024 dels Premis Barcelona Restauració. La Guia és una proposta de la Direcció de Serveis de Comerç, Restauració i Alimentació de l’Ajuntament, amb el suport de Turisme de Barcelona, per retre un homenatge permanent a la singularitat de la restauració de la ciutat i busca convertir-se en una eina útil per a la ciutadania.
La presentació de la Guia 2025 de la Restauració de Barcelona s’ha fet, aquest dimarts, a la Bodegueta de Sant Andreu, que va rebre el Premi Barcelona Restauració 2024 en la categoria d’integració al barri, que destaca els establiments que s’han convertit en punts de trobada i espais de convivència en el seu entorn.
L’acte l’ha presidit la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil, a les portes de la diada de Sant Jordi.
“Tenim una ciutat amb una cultura gastronòmica i de la restauració espectaculars, on conviuen restaurants de molt renom i locals de petit format i molta qualitat que ens defineixen com a ciutat”, ha remarcat la regidora Raquel Gil durant la presentació. “Les bodegues són part de l’ADN barceloní. Un lloc idoni per fer la presentació de la Guia”, ha afegit. Gil ha elogiat que la ciutat té “molta oferta de restauració i de molta qualitat” i ha remarcat que la Guia vol ser un lloc on trobar bones recomenacions.
La primera edició d’aquesta Guia es va publicar l’any passat i recollia informació sobre tots els locals que havien guanyat, obtingut reconeixements honorífics o quedat finalistes en les diferents categories dels Premis Barcelona Restauració durant les seves primeres quatre edicions. L’edició 2025 ja se cenyeix als guanyadors, finalistes i distincions honorífiques de la cinquena edició dels Premis.
La Guia compta amb una presentació escrita per l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, on posa en valor el moment gastronòmic excepcional que viu la ciutat, amb més 10.000 bars i restaurants, i erigida en un referent mundial en restauració.
En total, la Guia 2025 inclou informació sobre 33 restaurants, entre els quals destaquen els guanyadors de les diferents categories dels V Premis Barcelona Restauració:
- Categoria de qualitat gastronòmica: Petit Comitè, a l’Eixample, per ser ”un autèntic referent gastronòmic, on l’experiència és sinònim de cultura i emoció”.
- Categoria d’integració en el barri: La Bodegueta de Sant Andreu, al districte de Sant Andreu. El jurat va valorar que aquí “la cuina casolana es converteix en memòria i identitat, consolidant-se com a punt de trobada i celebració del sabor autèntic”.
- Categoria de sostenibilitat: Rasoterra, a Ciutat Vella, per la seva “declaració d’amor a la terra, la biodiversitat i el compromís amb el planeta.
- Categoria de servei de sala: El Passadís del Pep, de Ciutat Vella, i especialment la figura de Modesto Baena, que forma part de l’equip de sala. El jurat va destacar que aquest establiment cuida “cada detall amb una dedicació incomparable”.
- Categoria de restauració dels mercats de Barcelona: Hermós, bar de peix, del Mercat de la Llibertat, dedicat al peix i marisc fresc i amb una carta inspirada en la cuina marinera. Aquest premi reconeix la qualitat de les propostes gastronòmiques que combinen tradició i innovació als bars i restaurants dels mercats municipal.
El jurat també va concedir dues mencions d’honor. Una al Restaurant 7 Portes, fundat el 1836, i considerat una autèntica institució de la ciutat, i l’altra al cuiner Fermí Puig, figura clau de la gastronomia de la ciutat, i que també té un espai dedicat a la Guia 2025 de la Restauració de Barcelona.
A més de la informació i les fotografies sobre els locals premiats i sobre les dues mencions d’honor, l’edició 2025 de la Guia també destaca nou finalistes en la categoria de qualitat gastronòmica, nou més en la categoria d’integració al barri, cinc en la categoria de sostenibilitat, un en la categoria de servei de sala i tres en la de restauració dels mercats de la ciutat.
Més informació: http://barcelona.cat/guiarestauracio