ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta

Actualització: l'aforament permès als comerços creix fins al 70% i la restauració pot obrir fins a la 1 de la matinada

8 de juny de 2021

Aquest 4 de juny, la Generalitat de Catalunya ha publicat al DOGC la resolució SLT/1762/2021, que incorpora la flexibilització d'algunes restriccions vigents en el cas del comerç i la restauració. Pel que fa a l'aforament màxim permès als establiments comercials, a partir del 4 de juny s'amplia fins al 70%. Quant als establiments de restauració, la resolució permet ampliar l'horari de servei als locals de restauració fins a la una de la matinada. T'ho resumim.

L’aforament dels comerços, al 70%

La resolució prorroga de nou totes les mesures referents al sector comercial vigents fins ara. Tot i així, incorpora una novetat important: si fins ara els comerços tenien limitat l’aforament al 50%, ara podran ampliar-lo fins al 70%. La resolució també amplia fins a la una de la matinada l’horari d’obertura al públic de botigues de conveniència i establiments comercials annexos a gasolineres.

Així doncs, lobertura al públic dels establiments i locals comercials de venda al detall queda condicionada al fet que es redueixi al 70% l’aforament permès per llicència o autorització de l’activitat i que els establiments apliquin de manera rigorosa les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat establertes per fer front a la covid-19 en el Pla sectorial de comerç, aprovat pels òrgans de Govern del Pla d’actuació del PROCICAT. L’horari màxim de tancament de l’establiment segueix fixat a les 10 de la nit, excepte en el cas de les botigues de conveniència i establiments comercials annexos a gasolineres.

També s’incrementa del 50 al 70% l’aforament als mercats no sedentaris i a les fires mercat.

Centres comercials, també amb l’aforament al 70% a les zones de pas

La nova resolució segueix permetent l’obertura dels centres comercials, però respectant també els següents requisits:

  • Cal que redueixin al 70% l’aforament permès a les botigues i a les zones comunes i de pas.
  • Horari màxim d’obertura, fins a les 10 de la nit.
  • A més, han d’establir sistemes de control d’aforament i fluxos que garanteixin les mesures de control d’aglomeracions. L’accés i l’ús de les zones recreatives, com ara zones infantils, ludoteques o àrees de descans ha d’estar restringit.
  • Cal que compleixin amb les condicions de ventilació i qualitat de l’aire reforçades.
  • Sempre cal que compleixin estrictament les mesures previstes en el corresponent pla sectorial aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT.

La restauració, oberta fins a la una de la matinada

Concretament, amb la nova resolució la restauració pot servir a les taules amb una franja ininterrompuda, de les sis del matí fins a la una de la matinada. Pel que fa a l’aforament, s’amplia fins al 50% en espais interiors, que han d’estar sempre ben ventilats. S’ha de garantir una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. En el cas de les terrasses, l’aforament és del 100% i s’han de garantir també els dos metres de distància. El consum s’ha de fer sempre a la taula o en barra, que ja passa a estar permès.

El nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules és de 6, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència. Alhora, s’ha de garantir la distància d’un metre entre persones d’una mateixa taula, excepte per a persones que pertanyin a la bombolla de convivència. El tipus i mida de taula ha de permetre que es garanteixin aquestes distàncies. Cal recordar que totes aquestes condicions s’apliquen també als establiments de restauració integrats en centres, galeries o recintes comercials.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Hotel 54
Club Natació Atlètic Barceloneta
Restaurant Mesón Barceloneta
Cansaladeria Roca
Restaurante Paco Alcalde
La Clínica del Peu
Restaurant Ca La Nuri
Carregant...
x
X