ACIB Barceloneta

ACIB Barceloneta
III Edició Barceloneta Tast

La Bomba de la Barceloneta

La bomba de la Barceloneta és la tapa genuïna i per excel·lència d'aquest popular i mariner barri de Barcelona. Les podem trobar als millors establiments de restauració de la zona i encara que cada bar o restaurant incorpora a la recepta original el seu ingredient secret, tothom està d'acord que les millors bombes de la Barceloneta són les preparades artesanalment i servides acompanyades d'una salsa suficient picant perquè es despertin totes les papil·les del nostre paladar.

Quin és l'origen de les bombes de la Barceloneta?

Els orígens de la bomba de la Barceloneta no estan escrits i pertanyen a la memòria popular. La tradició diu que hauria estat la mestressa de la Cova Fumada, en ple cor del barri, qui a mitjans de la dècada de 1950 va tenir la genial idea de preparar aquesta espècie de croqueta de carn i patata arrebossada, i el seu marit i el seu fill d'acompanyar-la amb una mica d'allioli i una salsa picant de pebre de caiena que no deixa paladar enlloc després de tastar-la.

D'on ve el nom de bomba de la Barceloneta?

De fet, l'impacte de tal combinació va ser tal que en els primers anys de servir la tapa a l'establiment, un client de la casa no va poder més que cridar als quatre vents després de fer-li una queixalada que aquella croqueta rodona era una "bomba" per lo deliciosa i picant que era i d'aquí diuen les veus més il·lustrades del barri, fou que aquesta bola de patata i carn va rebre el nom de "bomba de la Barceloneta".

La combinació de la bola de patata i carn amb la salsa picant va provocar tal impacte entre els que la van provar que en els primers anys de servir-la, un client de la casa no va poder per més que cridar als quatre vents després de tastar-la que aquella croqueta rodona era una "bomba" pel seu sabor picant i  deliciós i d'aquí diuen les veus més il·lustrades del barri, va ser que aquesta bola de patata i carn va rebre el nom de "bomba de la Barceloneta".

En aquella època, els vermuts al barri eren ja paraules majors a la ciutat i els bars i restaurants de la Barceloneta s'afanyaven a ampliar la seva carta amb tapes per atreure l'atenció dels clients. L'anècdota del client i el nom de la bomba va córrer com la pólvora, mai millor dit, i en poc temps diversos establiments del barri i més tard, fins i tot de la ciutat sencera, incorporaren la bomba de la Barceloneta com a tapa destacada a les seves barres i cartes, fent créixer ràpidament la seva fama.

Quines són les millors bombes de la Barceloneta?

Les millors bombes de la Barceloneta es fan a mà, amb patata bullida que es treballa fins a donar-li la consistència perfecte i adequada per poder farcir-la amb un sofregit de carn picada que juntament amb la salsa que acompanya a la bomba i el gruix i cruixent de l'arrebossat que l'embolica, marquen la diferència entre les millors bombes de la Barceloneta.

La seva forma és sempre esfèrica, variant la seva mesura en funció de la capacitat de la mà de qui les elabora.

Tradicionalment, les bombes se serveixen amb salsa picant que originàriament i encara avui a molts bars i restaurants de la Barceloneta, es prepara amb tres intensitats diferents perquè el client pugui triar: la més suau, la salsa d'allioli; la d'intensitat mitjana, d'all i oli i salsa picant; i la més extrema, només amb salsa picant. A més, avui dia, s'ofereixen també, bombes acompanyades d'altres tipus de salses adaptades al gust de tota mena de clients.

Consulta aquí els establiments on tastar les millors bombes de la Barceloneta. No et penediràs!

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
B

Bar Bodega Electricitat

Sant Carles, 15
08003 Barcelona

Categoria: Bar de tapes

Bar Bodega Electricitat

Bar Jai-Ca

Ginebra, 13
08003 Barcelona
Tel. 932 683 265

Categoria: Bar de tapes

Bar Jai-Ca

Bar Jai-Ca

Ginebra, 7-9
08003 Barcelona
Tel. 932 683 265

Categoria: Bar de tapes

Bar Jai-Ca

Bar Restaurant Can Ganassa

Pl de la Barceloneta, 6
08003 Barcelona

Categoria: Bar de tapes

Bar Restaurant Can Ganassa
F

Forn de Pa Baluard

Baluard, 38 - 40
08003 Barcelona
Tel. 932 211 208

Categoria: Forn de pa

Forn de Pa Baluard

Frankfurt's Barceloneta

Pepe Rubianes, 27
08003 Barcelona
Tel. 933 308 892

Categoria: Restaurant

Frankfurt's Barceloneta
M

Marisma

Mercat de la Barceloneta, Plaça Poeta Bosca, 1
08003 Barcelona
Tel. 931 422 011

Categoria: Restaurant

Marisma
R

Restaurant L'Òstia

Pl de la Barceloneta,1
08003 Barcelona
Tel. 932 214 758

Categoria: Restaurant

Restaurant L'Òstia
Carregant...
x
X